Radio Inat je osnovan već sada davne 2014. godine kao amaterski radio koji isključivo radi preko interneta. Mala ekipa sastavljena od mladih i onih starijih iskusnih novinara amatera nastojala je radio Inat održati u životu na razne načine i kroz razne vidove saradnje i pomoći naših slušalaca i poštovalaca radia Inat BiH.

Dok su se mnogi portali sa web radiom u našem gradu Tuzli i daljoj okolici gasili radio Inat je zadnjim atomima snage nastojao da opstane. Bilo je i vrlo teških trenutaka kada se razmišljalo o opciji gašenja zbog finansijskih , ali i drugih problema sa kojima se susretala ekipa našeg radia, ali onaj naš opštepoznati BOSANSKI INAT nas je uvijek držao da ne posustanemo i odustanemo od svega.

Svaka prepreka nam je davala dodatne snage da se još više zaINATimo i krenemo dalje na putu istine, pravde, prkosa i ljubavi u prvom redu prema Gornjoj Tuzli i našoj jedinoj domovini Bosni i Hercegovini, a onda prema svemu lijepom i dobrom.

INATili smo se ljudima, vremenu, pritiscima i svemu onoime što je išlo saciljem uništavanja i gašenja našeg radia Inat. Ostali smo i opstali prkosni i ponosni što kao jedina Mjesna zajednica i jedna od najstarijih čaršija u BiH imamo svoj radio, svoj Inat !